Bus4you inför resebokningssystem från Optidev

Stöd för biljettlöst resande, kampanjplanering och mobilt IT-stöd var viktiga faktorer när Bus4you valde Optidev som leverantör av ett nytt affärssystem för resebokning.

Bussbolaget Bus4you har infört TrueMobile Travel, Optidevs affärssystem för företag som arbetar med persontrafik. Med hjälp av affärssystemet kan Bus4you erbjuda resebokning och säker betalning via webben, sköta prissättning och kampanjutskick, administrera tidtabeller, rutter och linjer, samt generera finansiella rapporter. Mobilt IT-stöd gör att affärssystemet kan nås av personalen på fältet och handdatorerna används bland annat för att validera biljetter vid ombordstigningen.

“TrueMobile Travel stöder våra affärsprocesser och underlättar kommuniktionen med våra kunder såväl som medarbetare,” säger Stefan Carlén, vd för Nettbuss Express som äger Bus4you. “Tack vare Optidev har vi förbättrat vår service och tillgänglighet. Vi har även fått bättre insyn i verksamhetens lönsamhet och olika  turers beläggning, vilket underlättar vår affärsplanering”.

Systemets bokningsmodul gör det enkelt för Bus4you:s kunder att boka och betala resan via webben. Vid bokningstillfället kan kunden köpa avbeställningsskydd och att förboka ett speciellt säte på bussen. När resan är bokad, skickas en bekräftelse per e-post. Resenären kan även välja att resa biljettlöst på bokningsnummer eller körkort. Vid trafikstörningar informeras drabbade resenärer via SMS.

Vid ombordstigningen kontrollerar chauffören bokningen genom att skanna resenärens biljett eller körkort. Alternativt knappas bokningsnumret in i handdatorn. Via handdatorn, som har kontakt med affärssystemet i realtid, har chauffören tillgång till aktuella platsreservationer och passagerarlistor.

Med hjälp av affärssystemets kampanjverktyg kan Bus4you administrera kampanjer och andra kundutskick. Systemet har en kundklubb med bonusystem där kunderna kan samla poäng som betalas ut i form av resecheckar.

“Vi tillhandahåller ett komplett affärssystem för företag som arbetar med persontrafik. Plattformen är utvecklad i samarbete med våra kunder och nya funktioner tillkommer ständigt,” säger Tommy Vestlie, vd på Optidev. “Eftersom lösningen är moduluppbyggd och består av färdigutvecklade programkomponenter kan vi erbjuda både flexibilitet och ett konkurrenskraftigt pris.”

Optidev har levererat hela Bus4you:s lösning inklusive; bokningssystem, kundklubb med bonussystem, marknadsföringsfunktion, hemsida, webbpubliceringsverktyg, handdatorer, handdatorprogramvara och SIM-kort. Optidev tillhandahåller även 24-timmars utbytesservice och support samt hostar hemsidan och sköter drift och underhåll av systemet.

Robusta mobilitetslösningar för framtiden