Effektiv plocklösning med två fria händer

Optidev hjälper DHL Supply Chains kund, Husqvarna med en effektivare plocklösning. Det nya systemet består av handdatorn MC65 och ringscannern RS507, båda från Motorola.

DHL Ringscanner

Ringscannern bärs som en ring på fingret och är trådlöst ansluten till handdatorn via blåtand. Ringscannern ger oöverträffad rörelsefrihet för snabbare hantering av varor och all information som registreras med hjälp av handdatorn blir tillgänglig i realtid. Vilket innebär, att man inte bara effektiviserar plockprocessen utan har även alltid aktuell information om vilka varor som finns på lager.

Plockning verifieras via streckkoder och har serienummer registrering, alla transportetiketter printas mobilt på truck via företaget Centiros PrintServer lösning.

Systemet, TrueMobile, har en plattform som är moduluppbyggd. Vilket har många fördelar, bl.a. att systemet går snabbt och enkelt att implementera. Från att Husqvarna gjorde beställningen av TrueMobile, till att systemet nu är uppe och rullar, tog endast 4 veckor. Utbildningsbehovet för de som ska nyttja lösningen hos Husqvarna, har minskat från flera veckor till cirka 1 timma, då systemet är lätt att lära sig, hantera och förstå.

Robusta mobilitetslösningar för framtiden