NOR-WAY Bussekspress väljer TrueMobile Travel

NOR-WAY Bussekspress är Norges ledande expressbusskedja med 25 linjer som täcker Södra Norge och fraktar årligen cirka 3,5 miljoner passagerare. För att möta marknaden och förbättra effektiviteten på sina busslinjer har NOR-WAY Bussekspress nu valt OptidevsTrueMobile Travel – en lösning för validering av biljetter på bussar.

20111121

Genom att använda TrueMobile Travel i sina bussar kan chauffören i realtid validera biljetter genom att läsa av en streckkod från en mobiltelefon eller en pappersbiljett och samtidigt få översikt över antal passagerare som ska av och på respektive hållplats. Detta förenklar påstigningen och reducerar användning av kontanter ombord.

Lösningen består av en handdator från Motorola, MC65B med en applikation levererad av Optidev som kommunicerar i realtid med NOR-WAY Bussekspress back-office system.

TrueMobile Travel är en skalbar standardprodukt för persontrafikbranschen. TrueMobile Travel passar även för bolag som efterfrågar en helhetslösning och kan omfatta allt från handdator för biljettvalidering, webbportal för beställning av biljetter, modul för administration av linjer och rutter, priser, kundklubb, kampanjer, etc.

Robusta mobilitetslösningar för framtiden