Optidev förvärvar eConnectivity med kunder som Volvo Cars, Polestar och SKF

– Förvärvet av eConnectivity är ett led i vårt och våra ägare Techsteps förstärkning av kompetens och kapacitet för att bli ledande på Managed Mobility Services i Norden, säger Fredrik Logenius, CEO på Optidev.

Företaget eConnectivity grundades för tre år sedan av Claes Widestadh, Christoffer Shokofan Taudien och Stayhard-grundaren Joakim Naumburg. Man är specialiserade på strategiska tjänster kring mobilitet och digitalisering men även integrerade applösningar. Med lösningar för stora företag som SKF, Volvo Cars och Polestar, är man ett intressant förvärv för Optidevs och Techsteps fortsatta tillväxt.

– Tillsammans med Techstep stärker vi vårt erbjudande att leverera gemensamma MMS-lösningar. Vi värdesätter eConnectivitys kompetens inom mobilitetstransformation och best practice väldigt högt, säger Fredrik Logenius, vd på Optidev.

eConnectivity ser också stora möjligheter.

– När vi startade eConnectivity för 3 år sedan så såg vi en lucka i marknaden att hjälpa företag att realisera affärsvärdet av mobila tjänster och lösningar. Tillsammans sätter vi kurs mot att bli ledande i Norden inom digitalisering med Managed Mobility Services. Det känns otroligt energifyllt att få erkännande för resan vi gjort, och nu är vi redo för nästa steg, säger Claes Widestadh, vd på eConnectivity.

Affären följer även Techsteps långsiktiga strategi.

– Förvärvet ligger i linje med Techsteps tillväxtstrategi som drivs av organisk tillväxt och förvärv, konstaterar Jens Haviken, CEO på Techstep.

För ytterligare information, kontakta: 

Fredrik Logenius, vd, Optidev AB
Tel: +46 33–20 42 02

Jens Havikenvd, Techstep ASA
Tel: +47 930 90 070 

Om Optidev AB
Optidev är en av de ledande aktörerna i Norden inom totala leveranser av kostnadseffektiva mobila lösningar för bland annat transport- och logistikföretag samt säkerhetsbranschen. Lösningarna inkluderar både programvara och utrustning för spårbarhet, tillgänglighet och insamling av affärskritisk information i realtid. Optidev har 85 anställda och kontor i Sverige, Norge och Danmark. Företaget grundades 2000 och ägs av Techstep ASA. För mer information, se www.optidev.se. 

Om Techstep ASA
Techstep är startat för att bli den ledande leverantör av Managed Mobility Services i Norden. Techsteps mjukvarubaserade Managed Mobility-erbjudande gör det möjligt för företag att låta sina anställda göra sitt arbete över mobila enheter och platser med hög säkerhet och operativ stabilitet. Techstep har 210 anställda med säte i Norge och Sverige, och betjänar nästan 4 000 kunder och 210 000 abonnenter i olika branscher inom privat och offentlig sektor. Företaget är noterat på Oslo Börs. För mer information, besök www.techstepasa.no.

Robusta mobilitetslösningar för framtiden