Optidev vinner årets pris för brottsförebyggande arbete

Optidevs lösningsarkitekt Marcus Lindholm
Optidevs lösningsarkitekt Marcus Lindholm tar hem årets pris för brottsförebyggande arbete som Stiftelsen Tryggare Sverige delar ut. Priset får Optidev för deras omfattande arbete med kroppskameror som bland annat reducerar riskerna för hot och våld.

I år är det Optidev och Marcus Lindholm som tar hem priset för brottsförebyggande arbete som Stiftelsen Tryggare Sverige delar ut sedan 2017. Enligt stiftelsens har Optidev drivit det brottsförebyggande arbetet framåt genom tekniska lösningar med anpassning till specifika användningsområden.

Rätt positionerat i säkerhetsbranschen

Pristagaren Marcus Lindholm är väldigt stolt och mycket glad över att ha fått priset.

– Säkerhetsbranschen är hårt reglerad och ställer väldigt höga krav på sina samarbetspartners. Att Stiftelsen Tryggare Sverige ger oss pris för lösningarna med våra kroppskameror är verkligen roligt, säger han.

– Att ha vunnit priset för vårt arbete med kroppskameror är en bekräftelse för att det helhetsåtagande vi alltid tar fungerar. Det visar tydligt att vi har positionerat oss rätt med våra lösningar i säkerhetsbranschen, säger Fredrik Logenius, vd på Optidev.

Framgångsrika lösningar som minskar våld

– Under de senaste åren har Marcus och företaget Optidev utvecklat den internationellt framgångsrika metoden med kroppskameror för svenska förhållanden, där utgångspunkten varit att det inte är själva kameran som är viktig utan användarna, systemet och processen, skriver Stiftelsen Tryggare Sverige i ett pressmeddelande.

Stiftelsen lyfter bland annat den stora internationella framgång som Optidev har med sina lösningar.

– Internationella erfarenheter visar på stora användningsområden med anpassade system och processer, med goda erfarenheter för både användarna och allmänheten. Det gäller särskilt arbetet med att reducera hot och våld, skriver de.

För vidare information och vid eventuella intervjuer, vänligen kontakta:

Marcus Lindholm
Lösningsarkitekt, Optidev
Mobil: +46 76-876 92 69
E-mail: marcus.lindholm@optidev.se

Fredrik Logenius
VD, Optidev AB
Mobil: +46 733-58 42 02
E-mail: fredrik.logenius@optidev.se

Marcus Lindholm - Lösningsarkitekt, Optidev

Ladda ner

Pristagaren Marcus Lindholm är väldigt stolt och mycket glad över att ha fått priset.

Ladda ner

Fredrik Logenius - VD, Optidev

Ladda ner

Robusta mobilitetslösningar för framtiden