SOTI – MDM, Mobile Device Management

MDM (Mobile Device Management) är en viktig del i bolagets IT-struktur för att kunna bygga en långsiktig och effektiv organisation. Ett verktyg som kan göra stora kostnadsbesparingar för ditt bolag, som automatiserar processer såsom inventering av vilka mobila enheter som verkligen används.

SOTI 20131212

Via fjärrstyrning av de mobila enheterna kan bolaget på ett effektivt och tidsbesparande sätt hjälpa sina användare samt även implementera nya funktioner och inställningar. Likväl radera och säkra information på borttappade eller stulna enheter i enlighet med bolagets säkerhetspolicy.

SOTI Mobi Control har en enkel och flexibel arkitektur, som man snabbt kommer igång med och som passar den som har 20 enheter likväl som den som har 100 000 enheter.
Det utökade användandet av mobila enheter har skapat ett ökat behov, för både stora och små organisationer, att få kontroll på sina olika mobila enheter. Idag hanterar många företag alla sina enheter manuellt, vilket inte bara tar mycket tid i anspråk och medför höga kostnader, utan skapar även stora brister i säkerheten.
I våras kunde vi läsa att analyshuset Gartner förutspådde att marknaden för Mobile Device Management skulle växa betydligt till 2014. Rapporten visade att licensintäkterna för Mobile Device Management kommer att nå 1,6 miljarder dollar år 2014, i dagsläget är den siffran 784 miljoner dollar.
Branschen har idag väldigt många leverantörer och det gäller att vara noggrann med vem man väljer som partner. SOTI är en av världens största leverantörer av MDM- lösningar, med 10.000-tals företagskunder och miljontals enheter som hanteras dagligen globalt. Det är en etablerad leverantör av MDM, som sedan starten år 1995 alltid haft kunden i fokus. Här kan du läsa mer om SOTI: http://www.soti.net.
Tack vare Optidevs gedigna kunskap och erfarenhet inom hårdvaru- och mjukvarulösningar inom mobila system, blev vi i maj 2013 utsedda till Elite Gold Partner till SOTI i Norden. För Optidev är det ytterligare ett komplement för att kunna leverera en helhetslösning till våra kunder. Här kan du läsa mer om SOTI och Optidev: http://optidev.se/nyheter/soti-welcomes-optidev-as-a-gold-elite-partner-in-europe.aspx
Med MDM (Mobile Device Management) från SOTI, får ditt bolag en skalbar, säker och effektiv lösning för alla era mobila enheter. SOTI hanterar hela livscykeln för en mobil enhet, från initial konfigurering till avveckling med radering av företagsspecifika data eller komplett nollställning av enheten. SOTI är ett strategiskt verktyg som klarar av att hantera flera olika mobila operativsystem (multi-OS), håller en väldigt hög säkerhetsnivå samt håller ordning på nya appar och tillgången till företagsdata. Via SOTI får ditt företag kontroll på den mobila flottan av enheter och kan säkra all information i enlighet med bolagets säkerhetspolicy.
Med SOTI kan du bl.a.:

  • Fjärrstyra alla dina mobila enheter från ett gränssnitt
  • Få kontroll och en tydlig realtids överblick över var dina mobila enheter befinner sig och hur dom mår
  • Implementera nya funktioner och inställningar på alla era mobila enheter, snabbt och effektivt
  • Få kontroll på vilka program och appar som används
  • Säkra hanteringen av all information i mobila enheter
  • Bring your own device (BYOD)
  • Hantera flera olika mobila operativsystem (multi-OS)

Robusta mobilitetslösningar för framtiden