Tobias Espmark ny VD på Optidev

Tobias Espmark har utsetts till ny VD för Optidev AB.  Han tillträdde rollen den 27 december 2011, då nuvarande VD Tommy Vestlie lämnade sitt uppdrag.

Optidev har en stark tillväxt i Norden med sina handdatorlösningar. “Vi är stolta över att Tobias, med sin gedigna erfarenhet av att leda och utveckla organisationer i tillväxtfas, har valt att ansluta sig till oss” säger Dag Wohlén, grundare av Optidev. ”Vi ser en ständigt ökad efterfrågan på våra TrueMobile tjänster och befinner oss i ett expansionsläge där Tobias erfarenhet och ledaregenskaper kommer att vara viktiga faktorer för vårt företags fortsatta utveckling.”

“Mobilitet och datainsamling är idag viktiga pusselbitar för att öka affärsvärdet i de flesta företags infrastruktur. Optidev har lång branscherfarenhet och jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor utveckla Optidev, som är en av de ledande systemintegratörerna i Norden.” säger Tobias. “Min ambition är att säkerställa fortsatt stark tillväxt med god leveranskvalitet till våra befintliga och nya kunder.”

Tobias kommer närmast från en VD stol på Mastecs fabrik i Kina. När erbjudandet från Optidev dök upp så tvekade inte Tobias länge att tacka ja. Han tycker det vore en intressant utmaning att arbeta i ett tjänsteföretag och framförallt att han ser stora vinster med Optidevs produkter och tjänster i den rationaliseringspotential som globala logistikindustrin efterfrågar. Han har även arbetat i ledande befattningar för Lear Corporation, Johnson Controls och Ericsson.

Robusta mobilitetslösningar för framtiden